Sık sorulan: Sırt Uyuşmasına Hangi Doktor Bakar?
Sırt ağrıları yaşayan bireyler öncelikli olarak aile hekimlerine gerekli başvuruda bulunabilir. Daha sonra ise aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak farklı doktorlara sevk edebilir. Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.
Contents
- 1 Nöroloji sırt ağrısına bakar mı?
- 2 Boyun ve sırt ağrısı Hangi bölüm?
- 3 Sürekli sırt ağrısı neyin belirtisi?
- 4 Sırt boyun omuz ağrılarına hangi bölüm bakar?
- 5 Ortopedi sırt ağrısına bakar mı?
- 6 Kadınlarda sırt ağrısı neden olur?
- 7 Boyun ağrısı için hangi bölüm?
- 8 Boyun fıtığı ağrısı nerelere vurur?
- 9 Boyun ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 10 Sırt ağrısı ne zaman tehlikeli olur?
- 11 Iki kürek arası neden ağrır?
- 12 Mideden sırta vuran ağrı neden olur?
- 13 Ense ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 14 Omuz ağrılarına hangi doktor bakar?
- 15 Sol kürek kemiği altında ağrı için hangi doktora gidilir?
Nöroloji sırt ağrısına bakar mı?
Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.
Boyun ve sırt ağrısı Hangi bölüm?
Boyun ağrısı için hastanelerin ortopedi veya fizik tedavi polikliniklerine başvurmak gerekir.
Sürekli sırt ağrısı neyin belirtisi?
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.
Sırt boyun omuz ağrılarına hangi bölüm bakar?
Boyun ağrısı için için beyin ve sinir cerrahisi doktoruna, omuz ağrısı için ise ortopedi doktoruna başvrulmalı.
Ortopedi sırt ağrısına bakar mı?
Sırt ağrıları yaşayan bireyler öncelikli olarak aile hekimlerine gerekli başvuruda bulunabilir. Daha sonra ise aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak farklı doktorlara sevk edebilir. Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.
Kadınlarda sırt ağrısı neden olur?
Stres faktörüne ek olarak ağır yük taşıma, klima veya vantilatör rüzgârına maruz kalma, yorgunluk, ani hareket, duruş bozuklukları, uzun süre yerinde sabit durmak, mesleksel faktörler, rahat olmayan yatak gibi birçok çeşitli fiziksel sebepten dolayı da sırt ağrısı ortaya çıkabilir.
Boyun ağrısı için hangi bölüm?
Boyun ağrıları ufak egzersizler ile geçebilir. Fakat dinlenmelere rağmen uzun süre boyunca geçmeyen boyun ağrıları için mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır. Bunun için hastanelerin Fizik tedavi bölümlerine veya Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne başvurulmalıdır.
Boyun fıtığı ağrısı nerelere vurur?
Boyun fıtığı hastalarında sıklıkla görülen radiküler ağrı, boyun bölgesinde sıkışan bir sinir nedeniyle omuzlara, kollara, ellere veya parmaklara vurabilen ağrı ile karakterizedir. Bu tarz ağrılar sinir köküne yapılan basının derecesine göre baş bölgesine, boyun bölgesine, omuz ve kollara rahatlıkla yayılabilir.
Boyun ağrısı için hangi doktora gidilir?
Boyun ağrıları için ortopedi bölümüne gidilmelidir. Bunun yanında fizik tedavi poliklinikleri de tedavi aşamasında oldukça etkili olmaktadır.
Sırt ağrısı ne zaman tehlikeli olur?
Ağrı özellikle de gece başlıyorsa, sürekli ve şiddetli bir şekilde oluşuyorsa, hastada kilo kaybı da yaşandıysa vakit geçirmeden bir uzmana başvurulmalıdır.
Iki kürek arası neden ağrır?
Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur? Fizik muayene tanı koymak için temeldir. En sık nedeni kas ve tendon gerilme veya yaralanmasıdır. Duruş bozukluğu, uzun süre bilgisayar başında çalışma, alışık olunmayan pozisyonda uyuma, ağır yük kaldırma, yoğun veya yanlış teknikle egzersiz yapma gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.
Mideden sırta vuran ağrı neden olur?
Midede oluşan ağrıların mideyi kasılmaya zorlamasına mide spazmı denir. Kasılmadan dolayı ağrılar bel ve sırt bölgesine de baskı yapar. Mide spazmının nedeni soğuk ve çiğ yemekler olabilir. Ayrıca kafein içerikli içecekler tetikler.
Ense ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?
Eğer ense ağrınız varsa öncelikle ense ağrısına neden olabilecek faktörlerin tespiti için hastanelerin “Ortopedi ve Travmatoloji” bölümüne görünmeniz gereklidir. Bu bölümde gerekli tetkik ve muayenelerin yapılmasının ardından doktorunuz sizi sonrasında “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon” bölümüne sevk edebilir.
Omuz ağrılarına hangi doktor bakar?
Bunun için hastanelerin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (fizik tedavi) bölümüne/doktoruna başvurmanız gerekir.
Sol kürek kemiği altında ağrı için hangi doktora gidilir?
Kürek kemiği ağrısı söz konusu olduğu vakit mutlaka fizik tedavi doktoruna görünmek en önemli husustur. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurmak suretiyle, ilgili tetkik ve teşhisler gerçekleştirilir. Böylece ortaya çıkan tanı ile beraber yapılacak olan teşhis yöntemleri ele alınır.