Sık sorulan: Meme Hangi Doktor Bakar?
MEME AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR? Meme ağrısı için hastanelerin Genel Cerrahi (Hariciye) polikliniklerine/doktoruna başvurulması gerekir.
Contents
- 1 Memede kitle için hangi doktora gidilmeli?
- 2 Gögüs Hastalıklar Hangi bölüm?
- 3 Memede şişlik ve ağrı neden olur?
- 4 Memede kitle olup olmadığını nasıl anlarız?
- 5 Vücuttaki kitle için hangi bölüme gidilir?
- 6 Memede kitle agri yapar mi?
- 7 Nefes almada zorluk çekme hangi bölüme gitmeliyim?
- 8 Sol gögüs altinda batma hangi doktora gidilmeli?
- 9 Parmak iltihabı için hangi doktora gidilir?
- 10 Memede şişlik nedir?
- 11 Göğüs ucu ağrısı neden olur kadın?
- 12 Memede malignite şüphesi ne demek?
- 13 Memedeki hangi kitle tehlikeli?
- 14 Memede kitle kendiliğinden kaybolur mu?
Memede kitle için hangi doktora gidilmeli?
Meme ağrı, kitle ya da kanseri tedavisi için hangi bölüme gidilir? Meme ağrıları için genel cerrahi bölümüne gidilir.
Gögüs Hastalıklar Hangi bölüm?
Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz GÖĞÜS AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜM /DOKTORA GİDİLİR? Göğüs ağrısında göğüs hastalıkları bölümüne başvurmanız gerekmektedir. Eğer işinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, kalpdamar cerrahisine başvurması gerekecektir.
Memede şişlik ve ağrı neden olur?
Meme dokusunun fiziksel travmaya uğraması sonucu memenin yağ dokularında hasar ve nekroz gelişmesi ile birlikte hem meme içi sert kitle hissedilebilir hem de ağrı ve şişkinlik şikâyetleri gelişebilir. Hormon ilaçları, antibiyotikler veya antidepresanlar yan etki olarak meme ağrısı ve şişkinliğe neden olabilir.
Memede kitle olup olmadığını nasıl anlarız?
Meme kanseri belirtileri arasında en belirgini memede ele gelen kitledir. Ele gelen kitle meme dışında koltuk altında da olabilir. Eğer kitle büyümüş ise meme ucunun içeri doğru çekilmesi de meme kanseri belirtilerindendir. Çok nadir görülse de meme ucundan kanlı ya da kansız akıntı da meme kanserini işaret edebilir.
Vücuttaki kitle için hangi bölüme gidilir?
Şişliğine neden olan etkene bağlı olarak gidilmesi gereken branşlarda da değişiklik görülüyor. Ancak hastalar meydana gelen şişlik şikayetlerinin neden ötürü meydana geldiğini bilmiyorlarsa öncelikle dahiliye bölümüne giderek genel bir muayene olmaları gerekiyor.
Memede kitle agri yapar mi?
Her ne kadar erken meme kanserinde kitleden dolayı ağrı /acıma olmasa da, memedeki ağrı, veya başka bir belirtinin sürmesi durumunda doktora başvurulmalıdır. Çoğunlukla kitle ile birlikte ağrı olması memede ani oluşan kistlerle ilgilidir.
Nefes almada zorluk çekme hangi bölüme gitmeliyim?
Nefes darlığı yaşayan hastalar kardiyoloji bölümüne gider. Kardiyoloji bölümün baktığı hastalıklar ise, – Göğüste tam yeri belli olmayan sıkışma hissi.
Sol gögüs altinda batma hangi doktora gidilmeli?
Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.
Parmak iltihabı için hangi doktora gidilir?
Dolama belirtileri gösteren kişiler hastanelerin cildiye doktorlarına ya da enfeksiyon hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekmektedir. Genellikle antibiyotik kullanımı önerilir.
Memede şişlik nedir?
Memenin diğer kısımlarına veya diğer memenin aynı bölgesindeki göğüs dokusuna göre farklı hissedilen şişlik, kabarıklık, sertlik ya da yumruya memede kitle denir. Memede kitle oluşumunun farklı nedenleri vardır. Çoğu kitle kanser değildir ve kanser için herhangi bir risk oluşturmaz.
Göğüs ucu ağrısı neden olur kadın?
Meme ucu ağrısı veya meme ağrısı oluşumunda etkili olan birincil faktör üreme hormonlarıdır. Özellikle adet döngüsüne ilişkin ağrıların oluşumu östrojen ve progesteron gibi kadın üreme hormonlarının kandaki düzeyleri ile ilişkilidir.
Memede malignite şüphesi ne demek?
Meme kanseri, meme dokusundaki süt kanallarında ya da süt bezlerinde bulunan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde sürekli çoğalmasıyla oluşur. Bu hücrelerin artmasıyla birlikte tümör adı verilen kütle oluşur. Tümör, benign (iyi huylu, kanserli olmayan) ya da malign (kötü huylu, kanserli olan) özellikte olabilir.
Memedeki hangi kitle tehlikeli?
Otuz ve kırklı yaşlarında memede kistler daha çok görülür. Eğer 35-40 yaştan sonra memede ele ağrısız kitle gelirse ilk planda kanseri düşünmek gerekir. Memede ele gelen kitle birden fazlaysa veya her iki memede de ele geliyorsa bunlar daha çok kist veya fibroadenomdur.
Memede kitle kendiliğinden kaybolur mu?
Bazı travmalara bağlı olarak memede yağ dokusu nekrozu oluşabilir. Bu ortaya çıkan kitlenin ise düzensiz ve sert olduğu gözlemlenebilmektedir. Genelde kendiliğinden geçer ve cerrahi müdahaleye gerek olmaz.