Sık sorulan: Bacak Ağrısı Hangi Doktor Bakar?
Bacak Ağrıları İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır? Bacak ağrılarına ilişkin; kalp damar cerrahı, nöroloji uzmanı, genel dahiliye uzmanı ya da ortopedi uzmanı bilgi sahibidir. Bu doktorlardan randevu alabilir ve görünebilirsiniz.
Contents
- 1 Geçmeyen bacak ağrısı hangi doktora gidilir?
- 2 Bacak kas ağrısı Hangi bölüm?
- 3 Bacak ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?
- 4 Kireçlenme için hangi bölüme gidilmeli?
- 5 Bacaktaki damara hangi doktor bakar?
- 6 Bacak sızlaması neden olur?
- 7 Kas ağrısı için hangi bölüm?
- 8 Fibromiyalji hangi testler?
- 9 Kas ağrısı nerelere vurur?
- 10 Kalça ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 11 Belden bacağa vuran ağrı için hangi doktora gidilir?
- 12 Bacaklara kramp girmesi için hangi doktora gidilir?
- 13 Boyun kireçlenmesi için ne iyi gelir?
- 14 Boyun kireçlenmesi neden olur?
- 15 Dizdeki kireçlenme için ne yapmak gerekir?
Geçmeyen bacak ağrısı hangi doktora gidilir?
Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.
Bacak kas ağrısı Hangi bölüm?
Bacak ağrısı için, kalp damar cerrahına, nörolojiye, genel cerrahi ya da ortopedi uzmanına görünebilirsiniz.
Bacak ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?
Diz ağrılarında gidilmesi gereken bölüm çoğunlukla fizik tedavi ve rehabilitasyondur. Aslında çoğu kişi diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurması gerektiğini düşünür fakat ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına başvurmak daha doğrudur.
Kireçlenme için hangi bölüme gidilmeli?
Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.
Bacaktaki damara hangi doktor bakar?
Varisle ilgili herhangi bir sorunu olan kişiler hastanelerin kalp damar cerrahisi bölümüne başvurmaları gerekmektedir.
Bacak sızlaması neden olur?
Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.
Kas ağrısı için hangi bölüm?
Kas ağrısında ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar. Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir.
Fibromiyalji hangi testler?
Fibromiyaljide, laboratuar, röntgen gibi herhangi bir kesin tanı yöntemi yoktur. Bunlar, ancak ayırıcı tanıda değer taşıyabilir. Bu amaçla tam kan sayımı, idrar tahlili, tiroid hormon testleri veya romatizma testleri istenebilir.
Kas ağrısı nerelere vurur?
Çoğu kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde kaybolabilir fakat bazı kas ağrıları aylarca geçmeyebilir. Kas ağrısı boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen bir ağrı türüdür.
Kalça ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilir?
Kalça ağrısı yaşandığında hastanede ortopedi bölümüne başvurulmalıdır. Aynı zamanda travmatoloji ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine de başvurulabilir.
Belden bacağa vuran ağrı için hangi doktora gidilir?
Bel ağrısı nedeninin teşhis edilmesi için öncelikli olarak ortopedi bölümüne görünmek gerekiyor. Ortopedi bölümü bel ağrısı şikayeti ile gelen hastalar için bel fıtığı şüphesi ile gerekli tahlil ve tetkikler yaparak ağrıya neden olan etkenin fıtık olup olmadığını tespit ediyor.
Bacaklara kramp girmesi için hangi doktora gidilir?
Böyle durumda bir nöroloji uzmanına mutlaka başvurmak gereklidir. Bu şekilde sık bacak kramplarına, diabetik nöropati, böbrek hastalığına bağlı nöropati, tiroid hastalıkları, kalsiyum düşüklüğü, motor nöron hastalığı gibi durumlarda rastlanabildiğinden inatçı krampları bir alarm işareti olarak almalıyız.
Boyun kireçlenmesi için ne iyi gelir?
Boyun kireçlenmesine doğal çözüm konusunda akla gelen bitkilerden biri de aloe veradır. Aloe vera yağını masaj yoluyla kireçlenmeden etkilenen boyun bölgesine uygulamak bu bölgedeki ağrıları dindirir.
Boyun kireçlenmesi neden olur?
Boyundaki kireçlenme; yaşlanma ile birlikte mikro ve makro travmalar, duruş bozuklukları ve genetik faktörler kaynaklı olarak görülmektedir. Omurga kireçlenmesinin temelinde yatan en önemli faktörler arasında; ileri yaş ile birlikte sedanter yaşam yer almaktadır.
Dizdeki kireçlenme için ne yapmak gerekir?
Ağır işlerden uzaklaşması, merdiven ya da yokuş inip-çıkmaması istenir. Özellikle uyluk kaslarını güçlendirmeye yönelik egzersiz tedavileri tavsiye edilir. Ağrı kesici (NSAİİ) ilaçların kullanımı, buz tedavisi uygulamaları, diz içine ilaç uygulamaları da (hyaluronik asit, PRP, kök hücre) önerilebilecek yöntemlerdir.