Hızlı Cevap: Kas Kasılması Için Hangi Doktor?
Kas ağrısında ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar. Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir.
Contents
- 1 Kas kasılması Hangi bölüm?
- 2 Kas ve kemik ağrıları için hangi doktora gidilir?
- 3 Fibromiyalji hangi bölüm bakıyor?
- 4 Sarkopeni Hangi bölüm?
- 5 Kas kasılmasına ne iyi gelir?
- 6 Fibromiyalji ilaçları isimleri nelerdir?
- 7 Aşırı yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gidilir?
- 8 Sürekli yorgunluk halsizlik hangi doktora gidilmeli?
- 9 Fibromiyalji hangi testler?
- 10 Fibromiyalji olduğumu nasıl anlarım?
- 11 Fibromiyalji tetik noktaları nelerdir?
- 12 Fibromiyalji hangi bitki iyi gelir?
- 13 Sarkopeni nasıl değerlendirilir?
- 14 Sarkopeni nasıl tedavi edilir?
- 15 Kramplar için hangi doktora gidilir?
Kas kasılması Hangi bölüm?
Kas ağrısında ilk gidilmesi gerekli olan doktor genelde dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü biçiminde olabileceği için genel dahiliye alanı ile başlamak hızlı bir çözüm sunmaktadır. Şikayetlerin niteliklerine göre, dahiliye doktoru kişileri romatoloji uzmanına sevk edebilmektedir.
Kas ve kemik ağrıları için hangi doktora gidilir?
Kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilmelidir. Ortopedi bölümündeki uzman gerekli tahlilleri yaptıktan sonra çıkan sonuca göre hastayı başka bir bölüme yönlendirebilir.
Fibromiyalji hangi bölüm bakıyor?
Fibromiyalji hastaları teşhis için romatoloji veya fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanına başvurabilirler. Tedavide ise multidisipliner bir yaklaşım gereklidir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hekiminin takibinde hastanın tedavileri planlanır.
Sarkopeni Hangi bölüm?
Sarkopeni yani yaşlanmaya bağlı kas erimesini işaret eden bu belirtiler, özellikle ileri yaş grubunun korkulu rüyası haline gelebiliyor. Memorial Ankara Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü uzmanları, sarkopeni ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Kas kasılmasına ne iyi gelir?
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketmek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulamak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yapmak, Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yapmak gerekmektedir.
Fibromiyalji ilaçları isimleri nelerdir?
FDA üç ilacı fibromiyalji tedavisi için onaylamıştır: Lyrica, Cymbalta ve Savella.
Aşırı yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gidilir?
Anemi; halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı vb. problemler yaşıyorsanız hematoloji bölümüne görünmeniz de fayda var.
Sürekli yorgunluk halsizlik hangi doktora gidilmeli?
Mevcut hastalığınızdan kaynaklı olan ya da mevsimsel dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan halsizlik durumlarında başvurmanız gereken bölüm Enfeksiyon Hastalıkları bölümüdür.
Fibromiyalji hangi testler?
Fibromiyaljide, laboratuar, röntgen gibi herhangi bir kesin tanı yöntemi yoktur. Bunlar, ancak ayırıcı tanıda değer taşıyabilir. Bu amaçla tam kan sayımı, idrar tahlili, tiroid hormon testleri veya romatizma testleri istenebilir.
Fibromiyalji olduğumu nasıl anlarım?
Fibromiyalji Belirtileri Nelerdir?
- Herhangi bir ağrıyı normalden daha fazla algılamak.
- Ağrı yapmayan uyarıcıları da ağrı gibi hissetmek.
- El ve ayaklarda karıncalanma hissi ve uyuşma.
- Çarpıntı
- Egzersize karşı dirençsizlik.
- Kabızlık, ishal ve gaz şikayetleri.
- Depresyon hali.
- Hafıza problemleri.
Fibromiyalji tetik noktaları nelerdir?
Yaygın ağrı ve hassasiyet varsa kişiye fibromiyalji tanısı konur. Tetik noktalarından bazıları: Başın arkası, omuz üstleri, üst göğüs, kalçalar, dizler ve dirseklerdir.
Fibromiyalji hangi bitki iyi gelir?
Fibromiyalji için iyi olabilecek bazı yiyecekler aşağıda belirtilmiştir. Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, marul vb.) Kırmızı meyveler (çilek, kiraz vb.) Kalsiyum, magnezyum, selenyum ve C vitamini içerikli besinlerin tüketiminin fibromiyalji konusunda olumlu etkilere sahip olduğu bilinmektedir.
Sarkopeni nasıl değerlendirilir?
Buna göre 65 yaş üstü bireylerde sarkopeni taraması için öncelikle fiziksel performans değerlendirilmelidir. Eğer yürüme hızı > 0,8 m/sn ise, sonrasında el sıkma testi ile kas gücü değerlendirilir. Kas gücünde zayıflık tespit edilirse kas kütlesi ölçülmeli ve sarkopeni tanısı konulmalıdır.
Sarkopeni nasıl tedavi edilir?
Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte egzersiz, sağlıklı ve yeterli beslenme ile kas kütlesindeki ve kas gücündeki azalmalar önlenebilir. Tedaviden en iyi sonucu alabilmek için erken teşhis çok önemlidir. Teşhiste geç kalınması kişide ciddi sağlık sorunlarını hatta ölümü bile beraberinde getirebilir.
Kramplar için hangi doktora gidilir?
Böyle durumda bir nöroloji uzmanına mutlaka başvurmak gereklidir. Bu şekilde sık bacak kramplarına, diabetik nöropati, böbrek hastalığına bağlı nöropati, tiroid hastalıkları, kalsiyum düşüklüğü, motor nöron hastalığı gibi durumlarda rastlanabildiğinden inatçı krampları bir alarm işareti olarak almalıyız.