Hızlı Cevap: Karın Ağrısı Hangi Doktor?
Karın ağrısı olan kişilerin öncelikle aile hekimine muayene olması gerektiğini ifade eden Özakay, “Eğer karın ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi uzmanına muayene olmak gerekir.
Contents
- 1 Sırt ve karın ağrısı için hangi bölüme gidilir?
- 2 Karın sol alt tarafında ağrı için hangi bölüme gidilir?
- 3 Mide bulantısı ve karın ağrısı hangi bölüm?
- 4 Karın ağrısı ve şişkinliği için hangi doktora gidilmeli?
- 5 Sırt ve gögüs ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 6 Sırt ağrısı için hangi bölümden randevu alınmalı?
- 7 Sol yanda hangi organ var?
- 8 Sol karın ağrısı neden olur?
- 9 Bağırsak kurtları için hangi bölüm?
- 10 Mide bulantısı ve karın ağrısı neden olur?
- 11 Kusmak için hangi doktora gidilir?
- 12 Halsizlik ve yorgunluk için hangi doktora gidilmeli?
- 13 Gaz sıkışması icin hangi poliklinik?
- 14 Karnın şişmesi ve sertleşmesi ne demek?
- 15 Karında sertlik ve ağrı neden olur?
Sırt ve karın ağrısı için hangi bölüme gidilir?
Bunun için öncelikle aile hekiminize başvurabilirsiniz. Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.
Karın sol alt tarafında ağrı için hangi bölüme gidilir?
Sorunun kaynağını bilmiyorsanız ilk olarak Genel Cerrahiden randevu alarak sizi gerekli bölgeye sevk etmelerini isteyebilirsiniz. Duruma bağlı olarak Üroloji ve Jinekoloji bölümlerine aktarılabilirsiniz.
Mide bulantısı ve karın ağrısı hangi bölüm?
Mide bulantısı problemlerinin altında yatan tıbbi nedenin teşhis ve tedavi edilmesi için hastanelerin gastroenteroloji ( mide bağırsaklar ve karaciğer hastalıkları ile ilgilenen alan) bölümüne başvurması gerekmektedir.
Karın ağrısı ve şişkinliği için hangi doktora gidilmeli?
Karın şişkinliği, doğal bir durum olabileceği gibi başka bir takım hastalıkların da habercisi olabilir. Karın şişliği özellikle süreklilik arz ettiğinde dikkate alınması gereken bir durumdur. Bu tür şikayeti olanların hastanelerin Genel Cerrahi veya Gastroenteroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.
Sırt ve gögüs ağrısı için hangi doktora gidilir?
Göğüs ağrısında göğüs hastalıkları bölümüne başvurmanız gerekmektedir.
Sırt ağrısı için hangi bölümden randevu alınmalı?
Sırt ağrıları yaşayan bireyler öncelikli olarak aile hekimlerine gerekli başvuruda bulunabilir. Daha sonra ise aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak farklı doktorlara sevk edebilir. Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.
Sol yanda hangi organ var?
Dalak büyüklüğünün kişiden kişiye değiştiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Nihat Polat, şu bilgileri verdi: ”Dalak karnın sol tarafında, midenin yanında, göğüs kafesinin altında bulunan yumuşak bir organdır.
Sol karın ağrısı neden olur?
Karnın sol üst kısmında oluşan ağrılar; pankreas, dalak ve karın şah damarında oluşan hastalıklardan dolayı meydana çıkmaktadır. Göbek kısmının üst bölümündeki ağrı oluşumunda ise; yemek borusunda, mide ve on iki parmak bağırsağı ile ilgili, ülser, gastrit, reflü gibi hastalıkları akla getirebilmektedir.
Bağırsak kurtları için hangi bölüm?
Bağırsak hastalığı olanların hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gereklidir.
Mide bulantısı ve karın ağrısı neden olur?
Mide üşütmesi veya mide gribi olarak bilinen ‘viral gastroenterit’ sulu ishal, kramp tarzında karın ağrısı, bulantı, kusma ve ateşle ortaya çıkan mide -bağırsak enfeksiyonudur. Genel olarak mide üşütmesi ve bağırsak üşütmesi ya da bağırsak bozulması aynı anlamda kullanılmaktadır.
Kusmak için hangi doktora gidilir?
Kusma problemi için Gastroenteroloji bölümüne gidilir. Çocuklarda kusma için çocuk hastalıkları doktorana gidilmeli.
Halsizlik ve yorgunluk için hangi doktora gidilmeli?
Hematoloji bölümü doktoru (hematolog) hangi hastalıklara bakar? Hematoloji nedir, neye bakar? Anemi; halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı vb. problemler yaşıyorsanız hematoloji bölümüne görünmeniz de fayda var.
Gaz sıkışması icin hangi poliklinik?
Gaz rahatsızlığı olanlar Gastroenteroloji bölümden randevu almalıdır.
Karnın şişmesi ve sertleşmesi ne demek?
Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.
Karında sertlik ve ağrı neden olur?
Karında sertlik oluşumu hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir sağlık sorunudur. Gaz ve şişkinlik, kabızlık hassas bağırsak sendromu, mide kanseri ve hamilelik karında sertlik oluşumunun başlıca nedenleridir.