Hızlı Cevap: Anüste Kaşıntıya Hangi Doktor Bakar?
Contents
- 1 Anüs kaşıntısı için hangi bölüme gidilir?
- 2 Basur kaşıntısı için ne yapmalı?
- 3 Makat sorunları için hangi bölüme gidilir?
- 4 Makatta egzama hangi doktora gidilir?
- 5 Makat kanseri belirtileri nelerdir?
- 6 Makatta egzama nedir?
- 7 Basur da kaşıntı olur mu?
- 8 Kaşıntının geçmesi için ne yapılmalı?
- 9 Basur memeleri nasıl yok edilir?
- 10 Makatta et parçası neden çıkar?
- 11 Makat çatlağına ne iyi gelir?
- 12 Makatta yanma hissi neden olur?
- 13 Makat çatlağı olan ne yememeli?
- 14 Egzamaya hangi ilaç iyi gelir?
- 15 Bebek egzama hangi doktor bakar?
Anüs kaşıntısı için hangi bölüme gidilir?
Bu sorunun cevabı, genellikle genel cerrahidir. Genel cerrahi bölümü, bu problemin teşhis ve tedavisinde ilk gidilmesi gereken bölümdür.
Basur kaşıntısı için ne yapmalı?
Saf vazelin ve lanolin içerikli propolis kremleri, hemoroid oluşumuna bağlı olarak görülen kanama, yanma ve kaşıntı gibi belirtilerin giderilmesinde etkili olabilir.
Makat sorunları için hangi bölüme gidilir?
Makat ağrısı sorunu yaşamanız halinde genel cerrahi uzmanlarına danışmanız gerekir. Makatta ağrı farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkmış olabilir. Sık karşılaşılan bu durum genellikle dışkılamadan hemen sonra ortaya çıkar.
Makatta egzama hangi doktora gidilir?
Makat Bölgesi Hastalıkları İçin Hangi Doktora Gidilir? Şikayetleriniz olduğunda bu bölge ile ilgili olarak mutlaka bir proctoloji konusunda genel cerrahi uzmanına görünmelisiniz.
Makat kanseri belirtileri nelerdir?
Anal kanserin belirtileri aşağıda sıralanmıştır;
- Makattan kanama.
- Makatta kitle, şişlik hissedilmesi.
- Makatta ağrı
- Devamlı veya tekrarlayan makat kaşıntısı
- Bağırsak alışkanlıklarında değişme (sık veya daha az dışkılama)
- Zorlu dışkılama, ıkınma.
- Dışkının kalem gibi incelmesi.
- Makattan akıntı
Makatta egzama nedir?
Makatta egzama yada diğer adlarıyla mayasıl veya anal dermatit anüs bölgesinin en bezdirici kaşıntı yapan hastalığıdır. Ağrı acı gibi şikayet yapmaz daha çok ıslaklık, akıntı,ve özellikle kaşınma hissi olur özellikle kaşıntı bazen kanatacak kadar olur.
Basur da kaşıntı olur mu?
Basur, toplumda yetişkinlerin neredeyse dörtte birinde zaman zaman ortaya çıkan yaygın bir rahatsızlıktır. Hemoroidlerde her zaman belirti görülmez. Ancak çoğu zaman. kaşıntı, rahatsızlık hissi ve kanama gibi belirtilerle kendini gösterir. Hemoroid içerisinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur.
Kaşıntının geçmesi için ne yapılmalı?
Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.
Basur memeleri nasıl yok edilir?
Basur memesi hastalığında beslenme ve hijyen önemli bir yer tutar. Basur memesinin inmesi için lif içeriği yüksek olan yiyecekler ve zeytinyağlı gıdalar tüketilmelidir. Bunun yanı sıra sıcak su banyosu da basur memesinin inmesine yardımcı olur.
Makatta et parçası neden çıkar?
Makat siğilleri genellikle makat çevresi ve cinsel organ etrafında yerleşen et -beni şeklinde hissedilen yüzeyel çıkıntılardır. Makat siğili hastalığının nedeni Human Papilloma Virüs adı verilen bulaşıcı virüstür.
Makat çatlağına ne iyi gelir?
Bunun yanı sıra kişi makat bölgesinde yırtılma hissi de yaşayabilir. Genellikle kabızlık anında dışkılama yapılmaya çalışılırken kişilerin anal bölgelerini fazla zorlaması ile ortaya çıkar.
Makatta yanma hissi neden olur?
Makat bölgesinde dışkı artıklarının birikmesi, makat kaşıntısına ve yanmaya neden olabilir. Ancak, makatta kaşıntı ve makatta yanma sorunu olan kişilerin büyük bölümünün, makat bölgesini aşırı temizleyen titiz kişilerde olduğu görülmektedir.
Makat çatlağı olan ne yememeli?
Makat Çatlağında Yenmemesi Gerekenler
- Kırmızı biber.
- Kara biber.
- Pul biber.
- Acı biber.
- Fast food yiyecekler.
- Turşu.
- Alkol.
- Çay ve kahve sınırlı tüketilmelidir.Tüm bunlar yasakmış gibi algılanmamalı, şikayetin fazla olduğu dönemlerde azaltılmalıdır. Tedavi olduktan sonra tüketilmesinde sakınca yoktur.
Egzamaya hangi ilaç iyi gelir?
Kaşıntı kontrol altına alındıktan sonra kortizon kremi olmadığı aralar vermek, cilt de yan etkileri önlemek için gereklidir. Immünomodülatörler diye adlandırılan (Elidel ve Protopic) kortizon katkısız egzama kremleri, kortizon kremleri yerine iyi alternatifler olabilir. Bunlar günde 2 kez uygulanır.
Bebek egzama hangi doktor bakar?
Egzaması olan bebeklerin çocuk alerji uzmanlarınca teşhis konulması ve takip edilmesi çok önemlidir. Çünkü çocuk alerji uzmanları bebek ve çocuklarda egzama konusunda en deneyimli olan uzmanlardır.