FAQ: Mide Hangi Doktor Bakar?
Ciddi bir durumda mide ağrısı şikayetleri için hastanelerin dahiliye polikliniği ya da gastroenteroloji bölümüne gidilmelidir. Böylelikle iç hastalıkları (dahiliye) veya gastroenteroloji bölümündeki uzman doktorlar gerekli belirtiler ve tetkikler üzerinden teşhisi koyar ve tedaviye başlarlar.
Contents
- 1 Karın ve mide ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 2 Mide kanseri teşhisi için hangi doktora gidilir?
- 3 Helikobakteri için hangi bölüme gidilir?
- 4 Mide ve bağırsak için hangi bölüme gidilir?
- 5 Yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gitmeli?
- 6 Karın sol alt tarafında ağrı için hangi bölüme gidilir?
- 7 Mide hastalıkları belirtileri nelerdir?
- 8 Mide kanserinde kurtulma şansı nedir?
- 9 Mide kanseri genç yaşta görülür mu?
- 10 Mide endoskopi hangi bölüm yapar?
- 11 Reflü için hangi bölüme gidilir?
- 12 Mide gaz ve geğirme hangi bölüm bakar?
- 13 Kabızlık bağırsak hastalığı hangi bölüme gidilir?
- 14 Bağırsak hastalığına kim bakar?
- 15 Mide bağırsak ağrısına ne iyi gelir?
Karın ve mide ağrısı için hangi doktora gidilir?
Karın ağrısı olan kişilerin öncelikle aile hekimine muayene olması gerektiğini ifade eden Özakay, “Eğer karın ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi uzmanına muayene olmak gerekir.
Mide kanseri teşhisi için hangi doktora gidilir?
Herhangi bir sağlık probleminden ötürü hastaneye başvurulduğunda muayenesi gerçekleştirilen hasta gerekli görülmesi durumunda direkt olarak kanser ile ilgilenen onkoloji bölümüne sevk edilir.
Helikobakteri için hangi bölüme gidilir?
sorusuna verilecek cevap ise ilişkin, dahiliye bölümüne gidilir.
Mide ve bağırsak için hangi bölüme gidilir?
Bağırsak hastalığı olanların hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gereklidir.
Yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gitmeli?
Anemi; halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı vb. problemler yaşıyorsanız hematoloji bölümüne görünmeniz de fayda var.
Karın sol alt tarafında ağrı için hangi bölüme gidilir?
Sorunun kaynağını bilmiyorsanız ilk olarak Genel Cerrahiden randevu alarak sizi gerekli bölgeye sevk etmelerini isteyebilirsiniz. Duruma bağlı olarak Üroloji ve Jinekoloji bölümlerine aktarılabilirsiniz.
Mide hastalıkları belirtileri nelerdir?
Akut gastrit belirtileri
- Sırt ağrısı
- Bulantı, kusma.
- İştahsızlık.
- Devamlı geğirme.
- Karında doluluk hissi.
- Şişkinli.
- Kanlı ya da kahve telvesi şekilde kusma.
- Dışkıda kan ya da siyah dışkı
Mide kanserinde kurtulma şansı nedir?
Kanser, birinci evrede yakalanırsa yani mide dışına yayılmadan teşhis ve tedavi edilirse, 5 yıllık sağ kalım oranı % 70′ dir. Kanser ikinci evrede ise tedavi sonrası 5 yıllık sağ kalım oranı %32-45, üçüncü evrede ise tedavi sonrası 5 yıllık sağ kalım oranı % 9-20’dir.
Mide kanseri genç yaşta görülür mu?
Mide kanseri görülme sıklığı tarama yöntemlerinin ve hasta bilincinin artmasına paralel olarak azalmasına rağmen, genç hastalarda mide kanseri görülme sıklığı artmaktadır (1). Mide kanseri tanısı konulan hastaların %2-8’i 40 yaşın altındadır (2, 3).
Mide endoskopi hangi bölüm yapar?
İncelenecek organa göre endoskopik işlemin yapılacağı doktor ve bölüm değişebilmektedir. Ancak üst bölge endoskopi olarak tanımlanan ve yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağıyla ilgili yapılacak endoskopi için Gastroenteroloji ve genel cerrahi doktorlarına başvurmak gereklidir.
Reflü için hangi bölüme gidilir?
Sorusunun cevabına gelecek olursak, reflü şikayetinde randevu almanız gereken bölüm “dahiliye bölümü ” veya “Gastroenteroloji” dir.
Mide gaz ve geğirme hangi bölüm bakar?
Midesi ağrıyan kişiler öncelikle hastanelerin dahiliye (iç hastalıkları) ve gastroenteroloji kliniklerine başvurabilirler.
Kabızlık bağırsak hastalığı hangi bölüme gidilir?
KABIZLIK İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR? Kabızlığın pek çok farklı nedeni olduğu için öncelikle hastanelerin dahiliye (iç hastalıkları ) veya gastroenteroloji bölümüne başvurabilirsiniz.
Bağırsak hastalığına kim bakar?
Gastroenterologlar karaciğer, safra kesesi ile safra yolları, pankreasın sindirim işlevleri ve gastrointestinal trakt (yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar) konusunda uzmanlaşmış hekimlerdir. Gastroenterologlar bu organların normal çalışmaları ve hastalıkları konusunda eğitilirler.
Mide bağırsak ağrısına ne iyi gelir?
Bol su tüketmek karın ağrısına da faydalı olacaktır. Karın ağrısına ne iyi gelir, Ağrıyı hafifletmek için karın bölgesine ısıtmak faydalı olacaktır. Bitki çayları iyi gelecektir o yüzden papatya veya nane çayları tüketilebilir bu çaylar bağırsakları rahatlatacaktır.