FAQ: Mide Ağrısına Hangi Doktor Bakar?
Ciddi bir durumda mide ağrısı şikayetleri için hastanelerin dahiliye polikliniği ya da gastroenteroloji bölümüne gidilmelidir. Böylelikle iç hastalıkları (dahiliye) veya gastroenteroloji bölümündeki uzman doktorlar gerekli belirtiler ve tetkikler üzerinden teşhisi koyar ve tedaviye başlarlar.
Contents
- 1 Karın ve mide ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 2 Mide ağrısı ve ishal için hangi bölüme gidilir?
- 3 Helicobacter pylori hangi bölüm bakar?
- 4 Mide yanması için hangi doktora gidilir?
- 5 Yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gitmeli?
- 6 Karın sol alt tarafında ağrı için hangi bölüme gidilir?
- 7 İshal için hastaneye gidilir mi?
- 8 Mide endoskopi hangi bölüm yapar?
- 9 Yetişkinlerde kıl kurdu hangi doktor bakar?
- 10 Helicobacter pylori gastriti nedir?
- 11 Mide gaz ve geğirme hangi bölüm bakar?
- 12 Gastrit tedavisi için hangi doktora gidilir?
- 13 Midede yanma hissi hangi hastalıkların belirtisi olabilir?
- 14 Mide yanması için ne yapmalı?
- 15 Reflü için hangi doktora gitmeliyim?
Karın ve mide ağrısı için hangi doktora gidilir?
Karın ağrısı olan kişilerin öncelikle aile hekimine muayene olması gerektiğini ifade eden Özakay, “Eğer karın ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi uzmanına muayene olmak gerekir.
Mide ağrısı ve ishal için hangi bölüme gidilir?
İshal rahatsızlığı için mümkünse Gastroenteroloji bölümüne gidilmelidir. Fakat bulunduğunuz yerde ya da gittiğiniz hastanede bu bölüm mevcut değilse Dahiliye (İç Hastalıkları) bölümüne başvurulabilir. Bel fıtığı hastalığı için hangi bölüme gidilir?
Helicobacter pylori hangi bölüm bakar?
İç Hastalıkları (Dahiliye)
Mide yanması için hangi doktora gidilir?
Fakat söz konusu mide yanması şikâyeti, Dahiliye dışında daha uzmanlık gerektiren bir teşhis ya da tedaviyi gerektiriyorsa ilgili doktor, Gastroenteroloji( Mide -Bağırsak Hastalıkları Uzman Dalı) kısmına hastayı sevk eder.
Yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gitmeli?
Anemi; halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı vb. problemler yaşıyorsanız hematoloji bölümüne görünmeniz de fayda var.
Karın sol alt tarafında ağrı için hangi bölüme gidilir?
Sorunun kaynağını bilmiyorsanız ilk olarak Genel Cerrahiden randevu alarak sizi gerekli bölgeye sevk etmelerini isteyebilirsiniz. Duruma bağlı olarak Üroloji ve Jinekoloji bölümlerine aktarılabilirsiniz.
İshal için hastaneye gidilir mi?
Ara sıra olan ishaller genellikle bağırsaktan kaynaklanan bir sorun yüzünden olabilir. Bunların kontrolü için sağlık kuruluşlarında bağırsak testleri yapılmaktadır. Kronik ishallerde yani 4-5 hafta geçmeyen ishal durumunda kesinlikle uzman bir doktora görünerek genel dışkı, kan ve açlık testleri yapılmalıdır.
Mide endoskopi hangi bölüm yapar?
İncelenecek organa göre endoskopik işlemin yapılacağı doktor ve bölüm değişebilmektedir. Ancak üst bölge endoskopi olarak tanımlanan ve yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağıyla ilgili yapılacak endoskopi için Gastroenteroloji ve genel cerrahi doktorlarına başvurmak gereklidir.
Yetişkinlerde kıl kurdu hangi doktor bakar?
Kıl kurdu ile enfekte olmuş hastaların çoğunluğu, aile hekimleri veya çocuk doktoru tarafından tedavi edilebilir. Nadiren, bir bulaşıcı hastalık uzmanı, parazitolog, jinekolog, gastroenterolog veya dermatoloğa danışılır.
Helicobacter pylori gastriti nedir?
Helicobacter pylori (Helikobakter pilori – Hp) mide ve duodenum’um çeşitli alanlarında yerleşen, gram (-), mikroaerofilik bir bakteridir. Yerleştiği yerlerde kronik enflamasyona neden olur. Bu kronik enflamasyon sonucunda duodenum ülseri, mide ülseri ve mide kanseri gelişebilir.
Mide gaz ve geğirme hangi bölüm bakar?
Midesi ağrıyan kişiler öncelikle hastanelerin dahiliye (iç hastalıkları) ve gastroenteroloji kliniklerine başvurabilirler.
Gastrit tedavisi için hangi doktora gidilir?
Bu şekilde mide ağrısı için hangi doktora gitmem lazım? sorusunu yanıtlamış olduk. Ülser, gastrit gibi şikâyetler için gastroenteroloji bölümüne gidilebilir.
Midede yanma hissi hangi hastalıkların belirtisi olabilir?
Mide yanması, gastroözofageal reflü adı verilen bir hastalığın semptomudur. En kısa tanımıyla mide asidinin yemek borusundan yukarıya çıkmasından dolayı kaynaklanır. Bu durumdan kaynaklanan risk faktörleri, midede asit üretimini artıranların yanı sıra yemek borusuna asit reflüsüne izin veren yapısal sorunları içerir.
Mide yanması için ne yapmalı?
1 bardak su ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı karbonat midedeki hidroklorik asidin etkisini azaltarak yanmanıza iyi gelecektir. Yemek yedikten hemen sonra içeceğiniz papatya ve meyan kökü çayı gıda asitlerini engelleyerek midede yanma oluşumunu engelleyecektir. Kekik çayı ise sindirimi kolaylaştırarak mideyi rahatlatır.
Reflü için hangi doktora gitmeliyim?
Ağız kokusu, ses kısıklığı nefes darlığı, çarpıntı, astım, diş çürüğü de reflünün atipik belirtileri arasında yer almakta. Peki Reflü için hangi doktora gidilir? Sorusunun cevabına gelecek olursak, reflü şikayetinde randevu almanız gereken bölüm “dahiliye bölümü ” veya “Gastroenteroloji” dir.