FAQ: Makatta Kanamaya Hangi Doktor Bakar?
Makattan kan akıntısı şeklinde rahatsızlıklar için genel cerrahi bölümünden randevu almak gerekir. Genel cerrah uzmanlarına aynı zamanda Bu hekimlere aynı zamanda proktolojı uzmanı, progtalog ve ya kokorektal cerrah adı da verilir.
Contents
- 1 Makat bölgesinde kanaması hangi bölüm bakar?
- 2 Makat hangi poliklinik?
- 3 Gaitada kan gözükmesi neden olur?
- 4 Vajinal kanama için hangi doktora gidilir?
- 5 Makatta çatlak olduğu nasıl anlaşılır?
- 6 Makatta çıkan et parçası nedir?
- 7 Makat kanseri belirtileri nelerdir?
- 8 Makat apsesi belirtileri nelerdir?
- 9 Gaita testi pozitif çıkması kanser midir?
- 10 Vajinal enfeksiyon kanama yapar mı?
- 11 Rahimde kan birikmesi nedir?
- 12 Adetliyken parça gelmesi nedir?
Makat bölgesinde kanaması hangi bölüm bakar?
Bu halde hemen genel cerrahi bölümüne başvurmalısınız. Kendiniz müdahale yapmamalısınız. Halk arasında mayasıl veya basur olarak bilinen hemoroid, makat çevresinde ve rektumda varis benzeri genişlemiş damar yumakları ile karakterizedir.
Makat hangi poliklinik?
Genel Cerrahi Bölümü Bakar Makat bölgesinde görülen hastalıklar ya da şikayetler (ağrı, akıntı, kanama, şişlik, apse vb) tüm sorunlar için ilk müracaat edeceğiniz bölüm genel cerrahi olmalıdır. İnsanlar genelde iç hastalıkları (Dahiliye) bölümüne müracaat etmektedir.
Gaitada kan gözükmesi neden olur?
Gaitada çizgi tarzında kan görülmesi: Bu tip kanamalar da hemoroid, polip ve rektal kanser gibi anüse yakın hastalıklardan kaynaklanabilmektedir. Tuvalet kağıdında kan görülmesi: Yine fissür, hemoroid gibi bir hastalığa işaret etmektedir.
Vajinal kanama için hangi doktora gidilir?
Kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bilim dalı olan jinekoloji ile ilgilenen ve bu eğitimi almış olan uzman hekimlere de jinekolog denir. Jinekolog, rahim ağzı, fallop tüpleri, yumurtalıklar, uterus, vajina ve vulva içeren kadın üreme sisteminde uzmanlaşmış bir cerrahtır.
Makatta çatlak olduğu nasıl anlaşılır?
Anal fissür ( makat çatlağı ) belirtileri nelerdir?
- Dışkılama sırasında yırtılma veya cam parçası çıkarma hissi.
- Makatta ağrı ve şişlik.
- Kanama veya hafif kan sızıntısına bağlı iç çamaşırında görülen lekelenmeler.
- Dışkılama güçlüğü
- Yırtılma bölgesinde kaşıntı ve tahriş
Makatta çıkan et parçası nedir?
Makatt ele bir et parçası (deri takıntısı) veya şişlik ele gelmeye başlar. Bazen hastalar dışkılama sırasında dışarı sarkan bir parçadan bahsederler. Bu hale gelmiş makat çatlağına kronik anal fissür denir (Şekil 2).
Makat kanseri belirtileri nelerdir?
Anal kanserin belirtileri aşağıda sıralanmıştır;
- Makattan kanama.
- Makatta kitle, şişlik hissedilmesi.
- Makatta ağrı
- Devamlı veya tekrarlayan makat kaşıntısı
- Bağırsak alışkanlıklarında değişme (sık veya daha az dışkılama)
- Zorlu dışkılama, ıkınma.
- Dışkının kalem gibi incelmesi.
- Makattan akıntı
Makat apsesi belirtileri nelerdir?
Anal Apse Belirtileri Nelerdir? Anal apse, çoğunlukla makat bölgesinde ağrı, şişlik, ve kaşıntı gibi belirtilere yol açar. Anal bölgede ısı artışı görülebilir. Kişinin kendisini hâlsiz ve yorgun hissetmesine neden olan rahatsızlık; üşüme, titreme ve ateş gibi semptomlara da yol açabilir.
Gaita testi pozitif çıkması kanser midir?
Testin pozitif çıkması tek başına teşhis koydurmadığı gibi negatif çıkması da kişinin tamamen sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Örneğin kolon kanseri olduğu halde, kanserden kanama olmazsa kişinin testi negatif gelebilir.
Vajinal enfeksiyon kanama yapar mı?
Karnın alt bölgesi ve kasıklarda ağrı rahim iltihabı belirtisi olabilir. Ağrı bazen hafif bazen şiddetli yaşanabilmektedir. Kötü kokulu vajinal akıntı rahim iltihabı belirtileri arasındadır. Cinsel ilişki veya cinsel ilişki sonrası kanama, adet dışı kanamalar rahim iltihabı belirtiler arasındadır.
Rahimde kan birikmesi nedir?
Subkoriyonik hematom nedir? Canlı bir embryo varlığında ultrasonda en sık karşılaşılan patoloji olan subkoriyonik kanama, kabaca gebelik kesesi ile rahim duvarı arasında bir nedenden dolayı kan birikmesi olarak tanımlanabilir.
Adetliyken parça gelmesi nedir?
Kimi vajinal kanamalarda veya âdet kanamalarında kanamanın pıhtı olarak gelmesi, kanın pıhtılaşması anlamına gelir. Kan içeride birikir, hemen boşalmaz, biriken kan pıhtılaşır ve o şekilde atılabilir. Bu da bir âdet kanamasıdır.