FAQ: Kuyruk Sokumunda Şişlik Hangi Doktor?
Kuyruk sokumu ağrısı yaşayanların ortopedi bölümüne gitmeleri gerekmektedir. Doktorunuz tarafından gereken inceleme ve tetkikler sonrasında uygun tedavi yöntemi sağlanacaktır. Kuyruk sokumu ile ilgili ağrı ve batmalar yaşanması durumunda ortopedi bölümüne başvurulmalıdır.
Contents
- 1 Kuyruk sokumunda ağrı ve şişlik neden olur?
- 2 Kuyruk sokumunda şişlik ve ağrı nasıl geçer?
- 3 Kuyruk sokumu ağrısı için hangi doktor bakar?
- 4 Kuyruk sokumu kemiği eğriliği nasıl tedavi edilir?
- 5 Kuyruk sokumunda Sivilce neden çıkar?
- 6 Kuyruk sokumu belirtileri nelerdir?
- 7 Kuyruk sokumunda iltihaplanma neden olur?
- 8 Kuyruk sokumu bölgesi neresi?
- 9 Kuyruk sokumu ağrısı nasıl muayene edilir?
- 10 Kuyruk sokumu ağrısı ne kadar sürer?
- 11 Kuyruk sokumu ağrısı için hangi egzersiz hareketleri yapmalıyız?
- 12 Kuyruk sokumu batması neden olur?
- 13 Bocuk agrisina ne iyi gelir?
- 14 Kuyruk sokumu kemiğinin diğer adı nedir?
Kuyruk sokumunda ağrı ve şişlik neden olur?
Kuyruk sokumunda ağrı ve şişlik aynı anda yer alıyorsa, akla ilk gelen hastalık, tıp dilinde pilonidal sinüs denilen kıl dönmesi rahatsızlığıdır. Kıl dönmesi, kuyruk sokumu bölgesinde biriken kılların, derinin altına geçmek suretiyle o bölgede birikerek, cilt altında kıl yumağı oluşturmasıdır.
Kuyruk sokumunda şişlik ve ağrı nasıl geçer?
Ağrılı bölgeye el ile yapılan uygulamalar ve masajlar ağrının azalmasına yardımcı olabilir. Rahatsızlığın durumuna göre buzla kompres yapmak ya da sıcak su torbası uygulamak ağrınızı hafifletebilir. Kuyruk sokumu ağrısı için minder kullanmak rahat etmenizi sağlayabilir.
Kuyruk sokumu ağrısı için hangi doktor bakar?
Kuyruk Sokumu Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Kuyruk sokumu ağrısına genellikle ortopedi ve travmatoloji bölümü bakmaktadır. Burada hastanın ağrısına sebep olan faktörün bulunabilmesi için; pelvik ve rektal muayene, röntgen, manyetik görüntüleme ve kan tahlillerinden yardım alınmaktadır.
Kuyruk sokumu kemiği eğriliği nasıl tedavi edilir?
Tedavi yöntemleri olarak, fizik tedavi, anestezi altında manipülasyon, cerrahi müdahale, lokal enjeksiyon gibi yöntemler uygulanabilmektedir. En sık başvurulan tedavi yöntemi ise fizik tedavidir. Ağrının derecesine göre fizik tedavi ile pelvik tabanın desteklenmesi sağlanmaktadır.
Kuyruk sokumunda Sivilce neden çıkar?
Kuyruk sokumunda oluşan kaşıntı ve sivilce şikayeti, hijyen kurallarına dikkat edilmemesine bağlı oluşabilir. Yeterli temizliği sağlanamayan ve kuyruk sokumunda oluşan nem, ter veya o alanda biriken tüyler kuyruk sokumunu, kolaylıkla tahriş edebilirler.
Kuyruk sokumu belirtileri nelerdir?
Kuyruk Sokumu Ağrısı Belirtileri
- Kuyruk sokumu etrafında derin ağrı
- Kuyruk sokumunun kenar kısımlarına parmak ucu ile dokununca hassasiyet.
- Bacakta keskin ağrı
- Dışkılama öncesinde ve sonrasında ağrı
- Oturma sırasında rahatsızlık duyma.
- Cinsel birleşme sırasında ağrı
Kuyruk sokumunda iltihaplanma neden olur?
Kuyruk Sokumunda İltihap Nedenleri Kuyruk sokumunda iltihap oluşması şikayeti, genellikle kıl dönmesi hastalığına bağlı olarak gelişir. Nadiren görülen durumlarda ise osteomiyelit adı ile anılan, kemik iliği iltihabına bağlı olarak meydana çıktığı da gözlemlenmiştir.
Kuyruk sokumu bölgesi neresi?
Kuyruk sokumu omurganın en altında, kalçaların hemen üzerinde bulunan üçgenimsi bir kemiktir. Bu kemik, çeşitli kasların bağlanma noktasını oluşturmasından dolayı büyük önem taşır. Günümüzde, özellikle bilgisayar karşısında uzun süre oturarak çalışmak, kuyruk sokumu ağrılarında artışa neden olmaktadır.
Kuyruk sokumu ağrısı nasıl muayene edilir?
Röntgen, manyetik rezonans (MR), bilgisayarlı tomografi (BT) gibi görüntüleme yöntemleri aracılığıyla kuyruk sokumu bölgesinde iltihaplanma ya da tümör olup olmadığı anlaşılır. Manyetik rezonans bu yöntemler arasında en sık tercih edilen görüntüleme yöntemidir.
Kuyruk sokumu ağrısı ne kadar sürer?
Ağrı başlayınca uzun sürer 1 – 2 yıl rahatsız edebilir.” Kuyruk sokumu ağrıları kişilerde zaman zaman rahatsızlık hissi uyandırsa da, çoğu zaman da şiddetli ağrılara yol açabiliyor. Ağrı bazen kendiliğinden de geçebildiği gibi tedavi de gerektirebiliyor. Bu nedenle de çoğu zaman ihmal edilebiliyor.
Kuyruk sokumu ağrısı için hangi egzersiz hareketleri yapmalıyız?
Bunları şu şekilde sıraladık:
- Kas gevşetici ya da ağrı kesici ilaçlar.
- Egzersiz yapmak.
- Yoga ya da pilates yapmayı deneyin.
- Uzun süre oturmak yerine saat başı kalkarak egzersiz yapın.
- Özel oturma yastıkları kullanın.
- Bölgeye sıcak veya soğuk kompres uygulayın.
- Kuyruk sokumu bölgesine krem sürerek masaj yapın.
Kuyruk sokumu batması neden olur?
Erkeklere nazaran kadınlarda daha sık ortaya çıkar Kuyruk sokumu batmaları genellikle kadınlarda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bunun nedeni ise kadınlarda pelvis bölgesinin yapısının kuyruk sokumunu daha korumasız bıraktığından dolayıdır. Bu sebeple kadınlar daha fazla kuyruk sokumu batması yaşamaktadırlar.
Bocuk agrisina ne iyi gelir?
Ağrılı olan bölgeye el ile masaj yapılması ağrıların azalmasına yardımcı olmaktadır. Doktor önerisi ile gerçekleştirilen fizik tedavi uygulamaları kuyruk sokumu ağrılarının azalmasını sağlayacaktır. Ağrıların durumlarına göre sıcak su uygulaması ya da soğuk su kompresleri ağrıların azalmasını sağlayabilmektedir.
Kuyruk sokumu kemiğinin diğer adı nedir?
Bu 5 omur birbirine kaynamış tek bir kemik şeklindedir. Koksiks adı verilen kuyruk sokumu kemiği de benzer yapıdadır. 4 veya 5 omurun birleşiminden oluşur. Sakrum kemiği aynı zamanda her iki yanda leğen kemikleri ile eklem oluşturur.