FAQ: Et Benini Hangi Doktor Alır?
Rahatsızsanız ya da bir hastalığa yol açacağını düşünüyorsanız et beni için, hastanelerin cildiye ve genel cerrahi bölümlerine başvurmanız gerekmektedir.
Contents
- 1 Et beni aldırmak için hangi bölüme gitmeliyim?
- 2 Ben aldırma işlemini kim yapar?
- 3 Et beni nasıl alınır?
- 4 Hangi devlet hastanesinde ben alınır?
- 5 Ben aldırma fiyatı ne kadar?
- 6 Ben aldırmak için kaç yaşında olmak gerekir?
- 7 Ben aldırmak can acıtır mı?
- 8 Cildiye Ben alıyor mu?
- 9 Benlerin kanser olduğu nasıl anlaşılır?
- 10 Et beni neden çıkıyor?
- 11 Et beni koparmak tehlikeli mi?
- 12 Ben yakılır mı?
- 13 Her ben alınır mı?
- 14 Yüzdeki benleri yok etmek günah mı?
Et beni aldırmak için hangi bölüme gitmeliyim?
Ben alımı yöntemleri, iz kalıp kalmaması konusunda yine belirleyici olmaktadır. Ben aldırma için hangi bölüme gidilir? Şeklinde sorular karşınıza mutlaka çıkmıştır. Bu soruya: Genel Cerrahi, Dermatoloji ve Plastik Cerrahi bölümü şeklinde yanıt vermekteyiz.
Ben aldırma işlemini kim yapar?
Ben alımı cerrahi bir iştir ve tüm cerrahlar tarafından gerçekleştirilebilir. Ancak özellikle yüzde ki benlerin alınması için bir plastik cerraha başvurmanız kalacak iz ile ilgili daha iyi bir sonuç vaat edecektir.
Et beni nasıl alınır?
Elektrocerrahi: Yüksek frekanslı elektrik enerjisi kullanan cihazlarla dokuya bilinçli olarak termal zarar verilerek et beni alınabilir. Ligasyon: Cerrahi iplikle boğma olarak tanımlanan işlemle et beninin düşmesi sağlanabilir. Cerrahi: Et beni, lokal anestezi altında cerrahi müdahale ile alınabilir.
Hangi devlet hastanesinde ben alınır?
Benler hakkındaki rahatsızlıklarınızı bildirmek amacıyla öncelikle cildiye bölümünden randevu almanız gereklidir. Cildiye bölümünde yapılan incelemelerin ardından gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.
Ben aldırma fiyatı ne kadar?
Ben aldırma fiyatları: Alınacak benlerin sayısı, büyüklüğü (0,5 cm ve üzeri şeklinde) ve kişinin SGK güvencesi olup olmadığına bağlı olarak 300 TL’den başlayan fiyatlarla yapılmaktadır.
Ben aldırmak için kaç yaşında olmak gerekir?
Hayır, yaş sınırı yoktur. İşlem sırasında hareketsiz ve sakin durabilecek herkes bu uygulamayı yaptırabilir.
Ben aldırmak can acıtır mı?
Her şey kuralına göre gerçekleştiği sürece benleriniz alınırken herhangi bir acıma durumu söz konusu olmaz. Özellikle ameliyatsız ben tedavisi işlemlerinde benlerin alınacağı bölgeye lokal anestezi sağlayan bir krem sürülür. Böyle o sırada herhangi bir ağrı ya da yanma hissetmezsiniz.
Cildiye Ben alıyor mu?
Benler zaten insanlar tarafından bilindiğinden ötürü herhangi bir teşhis durumu yoktur, tedaviye gelen kişi direk olarak o beni aldırmak için gelir. Cildiye bölümüne ben için başvurduğunuzda bu bölümde size uygulanacak yöntem krio olarak adlandırılan dondurma yöntemidir.
Benlerin kanser olduğu nasıl anlaşılır?
“Benin rengi homojense yani sadece tek renk hakimiyeti varsa sorun olmayabilir ama kahverengi, siyah, kırmızı gibi birden fazla renk oluşmaya başlamışsa büyüklüğü de 6 milimetrenin üzerindeyse tümör gelişimi açısından riskli benler olarak düşünülmelidir.”
Et beni neden çıkıyor?
Et benlerinin ortaya çıkmasında birçok sebep rol oynar. Enfeksiyonlar, kiloda ani düşüşler ve çıkışlar, menopoz, hamilelik ve hormon seviyelerindeki değişiklikler bu sebeplerden birkaç tanesidir. Bunların dışında bağışıklık sisteminin zayıflaması ve stres de et benlerinin çıkmasında etkilidir.
Et beni koparmak tehlikeli mi?
Zaman içerisinde koltuk altında, boyunda ve çeşitli yerlerde meydana gelen et benleri insanlara oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu tür benlerin sağlık açsından hiçbir tehlikesi yoktur. Ancak et beni koparma işlemi oldukça tehlikelidir. Et benlerinin kansere dönüşme ihtimali çok düşüktür.
Ben yakılır mı?
Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir. Bazı benler lazerle de çıkarılabilir, ancak genellikle bir seanstan daha fazla işlem yapmak gerekebilir.
Her ben alınır mı?
Ben aldırmak kansere yol açmaz, fakat sonradan kansere dönüşebilecek benlerin alınması gereklidir. Ya da bazen benlerin bulunduğu yerler sıkıntılı olabilir. Benler sürekli takılır ve yaralanır. Bunun yanında yüzde fazlalaşan çok sayıda koyu renkli ben, lekeli bir görüntü oluşturabilir.
Yüzdeki benleri yok etmek günah mı?
Vücuttaki benleri aldırmak caiz midir? Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu ‘Kişi güveni artsın diye bunu istiyorsa elbette yapabilir’ dedi. Nihat Hatipoğlu; Kalıcı bir hasar vermeden yapılan tedavilerde günah olmayacağını fakat kalıcı bir hasar verme olasılığı olursa Haram olacağını dile getirdi.