FAQ: Eklem Rahatsızlığı Için Hangi Doktor?
Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.
Contents
- 1 Romatizmal hastalıklar için hangi doktora gidilir?
- 2 Osteoartrit hangi doktor bakar?
- 3 Bacak ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?
- 4 Kemik ağrısı için hangi doktora gitmeliyim?
- 5 Ellerde Romatizma belirtileri nelerdir?
- 6 Bacakta romatizma ağrısı nasıl olur?
- 7 Kireçlenme için hangi doktora gidilir?
- 8 Osteoartrit ilaçları nelerdir?
- 9 Osteoartrit nedir nasıl tedavi edilir?
- 10 Bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir?
- 11 Diz ve bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir?
- 12 Kalça ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 13 Kemik erimesi ağrı yapar mı?
- 14 Kemik ağrısına ne iyi gelir?
- 15 Kemik ağrıları için hangi doktora gidilir?
Romatizmal hastalıklar için hangi doktora gidilir?
Romatizmal hastalıklara romatoloji bölümündeki romatolog hekimler bakar. Romatoloji; romatizmal ve diğer kas iskelet sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Romatoloji bölümünde romatolog, fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri birlikte çalışır.
Osteoartrit hangi doktor bakar?
Ameliyat olarak diz, kalça, omuz, el ve ayak eklemlerine protez ameliyatları yapılır. Osteoartrit hastalarına aile hekimi, ortopedi ve fizik tedavi branşındaki hekimler bakar.
Bacak ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?
Diz ağrılarında gidilmesi gereken bölüm çoğunlukla fizik tedavi ve rehabilitasyondur. Aslında çoğu kişi diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurması gerektiğini düşünür fakat ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına başvurmak daha doğrudur.
Kemik ağrısı için hangi doktora gitmeliyim?
Kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilmelidir.
Ellerde Romatizma belirtileri nelerdir?
El parmaklarında soğukta beyazlaşma, sararıp solma. Cilt altında bezeler. Güneşte ciltte aşırı duyarlılık ve yaralar gelişmesi. Ellerde veya vücudun herhangi bir yerinde deride sertlik.
Bacakta romatizma ağrısı nasıl olur?
İltihaplı romatizma belirtileri
- Eklemlerde kızarıklık ve şişme, sıcaklık hissi, yanma.
- Eklemlerde şiddetli ağrı
- Sabahları uykudan uyanında ayak, bacak, el ve kollarda yaşanan tutulmalar, bu organları hareket ettirmede zorlanmalar, eklem bölgelerinde şekil bozuklukları
- Yüksek ateş
- Halsizlik, bitkinlik.
Kireçlenme için hangi doktora gidilir?
Kişiler, yaşayacakları her türden eklem ağrılarının tespiti için mutlaka ortopedi bölümüne başvurmalıdır.
Osteoartrit ilaçları nelerdir?
Osteoartritte ağızdan alınan ilaçlar nelerdir?
- Osteoartritte öncelikle kullanılan ilaç parasetamol grubu ağrı kesicilerdir.
- Parasetamolun etkili olmadığı veya eklemde şişlik ve ısı artışının olduğu durumlarda ise voltaren, naprosyn, brufen gibi iltihabı baskılayan steroid olmayan ilaçlar kullanılır.
Osteoartrit nedir nasıl tedavi edilir?
Osteoartritte tedavinin amacı, eklemdeki ağrıyı, sertliği ve şişliği gidermek, eklemin normal işlevini sürdürmesini sağlamaktır. Parasetamol osteoartrit ağrısı için en iyi ilaçtır. Eklemin çevresine antienflamatuar kremler sürmek faydalı olabilir.
Bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir?
Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.
Diz ve bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir?
Diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurulması gerektiği düşünülür ancak, ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne/doktoruna başvurmak daha doğrudur.
Kalça ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilir?
Kalça ağrısı yaşandığında hastanede ortopedi bölümüne başvurulmalıdır. Aynı zamanda travmatoloji ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine de başvurulabilir.
Kemik erimesi ağrı yapar mı?
İleri yaşlarda görülen kemik erimesi (osteoporoz), kas ağrılarına neden olan bir hastalıktır. Kemiğin yoğunluğunun değişmesi, iç yapısının bozulması anlamına gelen kemik erimesinde, kemik ağrısı, ilgili kaslarda ağrı ve tutulmalar olur. Özellikle bel ve sırt bölgesinde ağrılar daha fazla görülür.
Kemik ağrısına ne iyi gelir?
Kemik ağrısına iyi gelen şifalı bitkiler
- Isırgan otu.
- Papatya.
- Zencefil.
- Soya sütü
Kemik ağrıları için hangi doktora gidilir?
Bacak ağrılarına ilişkin; kalp damar cerrahı, nöroloji uzmanı, genel dahiliye uzmanı ya da ortopedi uzmanı bilgi sahibidir. Bu doktorlardan randevu alabilir ve görünebilirsiniz.