FAQ: Bel Agrısına Hangi Doktor Bakar?
Bel ağrısı nedeninin teşhis edilmesi için öncelikli olarak ortopedi bölümüne görünmek gerekiyor. Ortopedi bölümü bel ağrısı şikayeti ile gelen hastalar için bel fıtığı şüphesi ile gerekli tahlil ve tetkikler yaparak ağrıya neden olan etkenin fıtık olup olmadığını tespit ediyor.
Contents
- 1 Bel ağrısı için hangi bölüme gitmek gerek?
- 2 Fıtığa hangi bölüm bakıyor?
- 3 Belden bacağa vuran ağrı nasıl geçer?
- 4 Sırt ve belde ağrısı için hangi bölüme gidilir?
- 5 Sırt ve bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir?
- 6 Kasık fıtık için hangi bölüme gidilir?
- 7 Boyun ve bele hangi bölüm bakar?
- 8 Fıtık hangi bacağa vurur?
- 9 Fıtık ağrısı evde nasıl geçer?
- 10 Fıtık ağrısı kaç gün sürer normalde?
- 11 Nöroloji sırt ağrısına bakar mı?
- 12 Kadınlarda sırt ağrısı neden olur?
- 13 Sürekli sırt ağrısı neyin belirtisi?
Bel ağrısı için hangi bölüme gitmek gerek?
Söz konusu bel ağrısı olduğu zaman birkaç farklı bölüm üzerinden ele alınabilmektedir. Ancak ilk olarak bel ağrısı çektiğiniz zamanlarda gitmeniz gereken doktor, ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hekimi’ olarak öne çıkmaktadır.
Fıtığa hangi bölüm bakıyor?
Fıtık şikayetlerine genel olarak ortopedi bölümü bakar. Bel, boyun, kasık ya da göbek kısmında meydana gelen fıtık belirtileri ortopedi uzmanı tarafından takibe alınarak, şikayetlerin fıtık olup olmadığı eğer fıtık ise hangi aşamada olduğunun tespit edilmesi için bir takım tıbbi işlemleri yapılıyor.
Belden bacağa vuran ağrı nasıl geçer?
Bel fıtığında akut dönem geçtikten sonra ağrıların şiddetini azaltmak için bolca yürüyüş yapmak yardımcı olabilir. Ayrıca beli zorlamayan hafif egzersizler de bacakta meydana gelen ağrının azaltılmasına yardımcı olur. Bisiklet sürmek, çok hafif tempoda koşmak ya da yüzmek ağrının şiddetinin azalmasını sağlar.
Sırt ve belde ağrısı için hangi bölüme gidilir?
Bel ağrıları için ortopedi, fizik tedavi veya nöroloji bölümünden randevu alınması gerekir.
Sırt ve bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir?
Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.
Kasık fıtık için hangi bölüme gidilir?
Kişi genellikle kasığında gevşeme ve sonrasında ağrı hisseder. Yumuşak ve içe bastırılabilir durumdaki bu şişlikler, karın içi basıncın arttığı durumlarda görünür ve kişi yattığında yok olur. Şişlik üzerinde yanma ve ağrı hissi olabilir. Kasık fıtığı için genel cerrahi birimine başvurabilirsiniz.
Boyun ve bele hangi bölüm bakar?
Boyun ağrısı için hastanelerin ortopedi veya fizik tedavi polikliniklerine başvurmak gerekir.
Fıtık hangi bacağa vurur?
Omurganın kuyruk bölümünde yakın kısmında meydana gelen hasar ile beraber, kişi yaşamın önemli bir bölümünü fıtık mücadelesi ile geçirir. Özellikle aşırı kilo ve yağlanma fıtığın ciddi anlamda zarar oluşturabileceği durumlardır. Bu ağrı zaman içerisinde kalça bölgesinden sol bacağa doğru iner.
Fıtık ağrısı evde nasıl geçer?
Hem soğuk hem sıcak uygulamayı belirli aralıklarla belinize uygulayarak bel fıtığınızı rahatlatabilirsiniz. Belin üstüne bez ile birlikte buz koyabilirsiniz. Buz fıtığın neden olduğu ağrıları uyuşturacak ve bu şekilde bel fıtığı ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
Fıtık ağrısı kaç gün sürer normalde?
Akut bel ağrılarında genellikle ağrı birkaç gün içerisinde azalır ve birkaç hafta sonra tamamen geçer. Ağrı 3 aydan daha fazla sürerse bu ağrıya kronik (müzmin) bel ağrısı denir. Bel ağrılı hastaların %90’ının yakınması ilk 4 hafta içinde kendiliğinden geçerken ancak %5’i kronikleşir.
Nöroloji sırt ağrısına bakar mı?
Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.
Kadınlarda sırt ağrısı neden olur?
Stres faktörüne ek olarak ağır yük taşıma, klima veya vantilatör rüzgârına maruz kalma, yorgunluk, ani hareket, duruş bozuklukları, uzun süre yerinde sabit durmak, mesleksel faktörler, rahat olmayan yatak gibi birçok çeşitli fiziksel sebepten dolayı da sırt ağrısı ortaya çıkabilir.
Sürekli sırt ağrısı neyin belirtisi?
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.