FAQ: Ayaktaki Varise Hangi Doktor Bakar?
Varis için gerekli tetkik ve tedavilerin yapılabilmesi adına kalp ve damar cerrahi uzmanına başvurmak gerekir.
Contents
- 1 Ayaktaki varislere hangi bölüm bakar?
- 2 Dahiliye varise bakar mı?
- 3 Kardiyoloji Bölümü varise bakar mı?
- 4 Varis hangi sistemin hastalığıdır?
- 5 Bacaklardaki varislere ne iyi gelir?
- 6 Varis tedavisi için evde ne yapılabilir?
- 7 Bacak ağrısı varis Hangi bölüm?
- 8 Vajinal varis için hangi doktora gidilir?
- 9 Dahiliye doktoru hangi tahlilleri yapar?
- 10 Kardiyoloji hangi şikayetlere bakar?
- 11 Kalp için hangi testler yapılır?
- 12 Varis ağrısı nasıl olur?
- 13 Varis çeşitleri nelerdir?
- 14 Varis Kremi var mı?
- 15 Varis için ne yapmak gerekir?
Ayaktaki varislere hangi bölüm bakar?
Varis problemi olan hastaların ise hastanelerin kalp damar cerrahisi polikliniklerine başvurması gerekir.
Dahiliye varise bakar mı?
Varis şikâyeti olan hastalarının çoğu varise hangi doktor bakar bilmedikleri için genel olarak Sağlık Ocağı’na ya da Dahiliye (İç Hastalıkları) Bölümü’ne muayene olurlar. Ancak bu doktorlar varis konusunda uzman olmadıkları için ilaç yazarlar veya varis çorabı önerirler.
Kardiyoloji Bölümü varise bakar mı?
Kardiyoloji bölümü kalp ve damar hastalıklarının tamamına bakmaktadır. Buna varis de dahildir. Tanı koyma ve tedavi belirlemeden sorumlu olan kısım kardiyolojidir.
Varis hangi sistemin hastalığıdır?
Varis, bacaklarda normal toplardamarların kapak yetersizliğine bağlı belirgin genişlemesidir. Bacak varisleri deride ya da deri altında gözle görülebilen ya da parmak dokunuşuyla hissedilebilen genişlemiş toplardamardır. Varis bir toplardamar hastalığıdır. İnsanlarda oldukça sık görülür.
Bacaklardaki varislere ne iyi gelir?
Bu bitkilerin bazıları çay olarak tüketilir kimisi de takviye yapılarak varis problemi ile savaşır.
- Ekinezya. Bu bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir.
- Guggul. Geleneksel olarak tıp biliminde kullanılan bir bitkidir.
- Maydanoz suyu.
- At kuyruğu çayı
- At kestanesi.
- Hamamelis.
- Adaçayı
- Çoban püskülü
Varis tedavisi için evde ne yapılabilir?
Elma sirkesini pamuklu bir bez yardımıyla ıslatıp varisli bölgede bitkisel tedaviye başlayabilirsiniz. Elmalı sirkeye batırdığınız bezi 30 – 35 dakika varisin olduğu bölgeye sararak bekletebilirsiniz. Bu esnada bacaklarınızı vücut hizasını geçer vaziyette yukarıya doğru uzatın. Bu pozisyonda 10-15 dakika bekleyin.
Bacak ağrısı varis Hangi bölüm?
rahatsızlığı ile birlikte ağrı, huzursuzluk, bacak ülseri, bacaklarda şişme gibi herhangi bir semptom bulunuyorsa bu semptomların giderilebilmesi için tedavi gerekmektedir. Varisle ilgili herhangi bir sorunu olan kişiler hastanelerin kalp damar cerrahisi bölümüne başvurmaları gerekmektedir.
Vajinal varis için hangi doktora gidilir?
Burada önemli olan hastanın doğru anamnez ve muayenesi yapılarak doğru hekime yönlendirilmesidir. Bu konuda Kadın Doğum Uzmanı hekimler hastalarında muayene sırasında vulvar (genital) varis saptadıkları zaman hastayı mutlaka bir Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanına yönlendirmektedirler.
Dahiliye doktoru hangi tahlilleri yapar?
Dahiliyede hasta öyküsü ve şikayetlerine göre gerekli testler yapılmakta, yorumlanmakta ve tedavi önerisinde bulunulmaktadır. Bu kapsamda hastadan istenebilecek testler; kan ve idrar gibi laboratuvar testleri, radyolojik incelemeler ve endoskopik incelemelerdir.
Kardiyoloji hangi şikayetlere bakar?
Kardiyoloji kalp yetmezliği başta olmak üzere; Hipertansiyon. İskemik kalp hastalıkları Aterosklerotik koroner arter hastalığı
Kalp için hangi testler yapılır?
Kan testleri: Kan testler ile başta kreatin kinaz (CK), CK-MB ve troponin gibi kalp enzimleri ile hormon düzeylerine bakılır. Şayet kalpte bir problem varsa bu testlerdeki değerler yüksek olabilir. Ayrıca risk faktörleri olarak değerlendirilen kan kolesterol ile şeker seviyeleri de incelenir.
Varis ağrısı nasıl olur?
Varis nedeniyle bacaklarda şişme görülür ve sonucunda ağrılar meydana gelir. Genellikle akşamları ayak bileklerinde görülen şişlikler ağrılara neden olur. Varis hastalarında genelikle gece krampları olmakta ve bu krampların geçmesi 20-30 saniye sürebilir.
Varis çeşitleri nelerdir?
Varisin çeşitleri var mıdır? Varisler; kılcal damar varisleri, retiküler varisler ve büyük toplardamar varisleri olarak üçe ayrılır. Kılcal damar varisleri, telenjiektazi olarak adlandırılır.
Varis Kremi var mı?
Varisin sadece estetik bir problem olmadığını ve tıbbi tedavi gerektirdiğini söyleyen Genel Cerrah Prof. Dr. Murat Aksoy, “Damar içindeki basıncın artması sonucu damarların genişlemesi söz konusu olduğu için varislerin krem kullanılması ile ortadan kalkması mümkün değildir.” dedi.
Varis için ne yapmak gerekir?
Varisten korunmak için;
- Bol bol hareket edin.
- Bir saatten daha uzun süre oturmayın ya da ayakta kalmayın.
- Ayaklarınızla A harfi yapacak gibi topukları uzaklaştırıp, başparmakları birleştirin.
- Soğuk suyla bacaklara duş yapın.
- Bol giysileri tercih edin.
- Topuk yüksekliği 5 cm’den fazla olan ayakkabıları giymeyin.