Beni Hangi Doktor Alır?
Benler hakkındaki rahatsızlıklarınızı bildirmek amacıyla öncelikle cildiye bölümünden randevu almanız gereklidir. Cildiye bölümünde yapılan incelemelerin ardından gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.
Contents
- 1 Ben aldırmak için hangi doktora gidilir?
- 2 Ben alınır mı?
- 3 Yüzdeki beni kim alır?
- 4 Et beni nasıl alınır?
- 5 Cildiye ben alıyor mu?
- 6 Ben aldırma fiyatı ne kadar?
- 7 Hangi devlet hastanesinde ben alınır?
- 8 Normal ben alinir mi?
- 9 Ben aldırma tehlikeli midir?
- 10 Yüzde Ben aldırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
- 11 Benler alındıktan sonra iz kalır mı?
- 12 Lazerle ben tedavisi acıtır mı?
- 13 Benlerin kanser olduğu nasıl anlaşılır?
- 14 Et beni neden çıkıyor?
- 15 Deri altındaki benler alınır mı?
Ben aldırmak için hangi doktora gidilir?
Rahatsızsanız ya da bir hastalığa yol açacağını düşünüyorsanız et beni için, hastanelerin cildiye ve genel cerrahi bölümlerine başvurmanız gerekmektedir.
Ben alınır mı?
Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir. Bazı benler lazerle de çıkarılabilir, ancak genellikle bir seanstan daha fazla işlem yapmak gerekebilir. Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında sürer ve tek ziyarette yapılabilir.
Yüzdeki beni kim alır?
Benleri kimeler alır? Uzmanlar, yüzde çıkan benlerin sıkılmasının çok yanlış olduğunu belirterek, “Vatandaşlar böyle durumlarda doktora danışmalı çünkü eğer bense vücutta çıkan, biz bile ellemiyor hastayı plastik cerrahına yönlendiriyoruz. Benleri kökleriyle birlikte plastik cerrahlar alabilir.
Et beni nasıl alınır?
Elektrocerrahi: Yüksek frekanslı elektrik enerjisi kullanan cihazlarla dokuya bilinçli olarak termal zarar verilerek et beni alınabilir. Ligasyon: Cerrahi iplikle boğma olarak tanımlanan işlemle et beninin düşmesi sağlanabilir. Cerrahi: Et beni, lokal anestezi altında cerrahi müdahale ile alınabilir.
Cildiye ben alıyor mu?
Benler zaten insanlar tarafından bilindiğinden ötürü herhangi bir teşhis durumu yoktur, tedaviye gelen kişi direk olarak o beni aldırmak için gelir. Cildiye bölümüne ben için başvurduğunuzda bu bölümde size uygulanacak yöntem krio olarak adlandırılan dondurma yöntemidir.
Ben aldırma fiyatı ne kadar?
Ben aldırma fiyatları: Alınacak benlerin sayısı, büyüklüğü (0,5 cm ve üzeri şeklinde) ve kişinin SGK güvencesi olup olmadığına bağlı olarak 300 TL’den başlayan fiyatlarla yapılmaktadır.
Hangi devlet hastanesinde ben alınır?
Benler hakkındaki rahatsızlıklarınızı bildirmek amacıyla öncelikle cildiye bölümünden randevu almanız gereklidir. Cildiye bölümünde yapılan incelemelerin ardından gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.
Normal ben alinir mi?
Ancak bazı benler büyüklüğü ve bulunduğu yere bağlı olarak estetik açıdan istenmeyen bir görüntüye neden olabilmektedir. Ve bu nedenle kişiler tarafından tedavisi yani alınması talep edilir. Benlerin alınmasının herhangi bir zararı yoktur. Hatta kanserleşme riski olan benlerin alınması elzemdir.
Ben aldırma tehlikeli midir?
Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir. İyi huylu olduğuna emin olunursa, ben cerrahi olarak veya lazer ile alınabilir.
Yüzde Ben aldırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Plastik cerrahi ben aldırma sonrası olabildiğince güneş ışınlarından korunmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra kesi uygulanan bölge 2-3 gün boyunca su ile temas ettirilmemelidir. Kesi uygulanan bölge hassas bir şekilde korunmalı darbelere maruz kalmamalıdır.
Benler alındıktan sonra iz kalır mı?
Soğuma ile cildin protein değeri düşer ve istenmeyen doku çürüyerek düşer. Sıvı azotun cildin ne kadarına etki edeceği bilinemeyeceğinden dolayı iz kalması veya çukurluk oluşması riski bulunmaktadır. İz ve çukur kalma riskinden dolayı tavsiye edilmez.
Lazerle ben tedavisi acıtır mı?
Her şey kuralına göre gerçekleştiği sürece benleriniz alınırken herhangi bir acıma durumu söz konusu olmaz. Özellikle ameliyatsız ben tedavisi işlemlerinde benlerin alınacağı bölgeye lokal anestezi sağlayan bir krem sürülür. Böyle o sırada herhangi bir ağrı ya da yanma hissetmezsiniz.
Benlerin kanser olduğu nasıl anlaşılır?
“Benin rengi homojense yani sadece tek renk hakimiyeti varsa sorun olmayabilir ama kahverengi, siyah, kırmızı gibi birden fazla renk oluşmaya başlamışsa büyüklüğü de 6 milimetrenin üzerindeyse tümör gelişimi açısından riskli benler olarak düşünülmelidir.”
Et beni neden çıkıyor?
Et benlerinin ortaya çıkmasında birçok sebep rol oynar. Enfeksiyonlar, kiloda ani düşüşler ve çıkışlar, menopoz, hamilelik ve hormon seviyelerindeki değişiklikler bu sebeplerden birkaç tanesidir. Bunların dışında bağışıklık sisteminin zayıflaması ve stres de et benlerinin çıkmasında etkilidir.
Deri altındaki benler alınır mı?
Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Erbium lazerin özelliği benleri tek seansta tedavi etmesidir. Uygulama sırasında lokal anestezi yapılır, bu sayede hasta ağrı hissetmez.