Baldır Ağrısına Hangi Doktor Bakar?
Bacak ağrısı için, kalp damar cerrahına, nörolojiye, genel cerrahi ya da ortopedi uzmanına görünebilirsiniz.
Contents
- 1 Bacak ağrısından hangi bölüme gidilir?
- 2 Ayak baldır ağrısına ne iyi gelir?
- 3 Sol baldır ağrısı neden olur?
- 4 Uyluk ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 5 Bacak ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?
- 6 Bacaktaki damara hangi doktor bakar?
- 7 Bacak ağrısına ne iyi gelir evde çözüm?
- 8 Sağ kalçadan bacağa vuran ağrı nasıl geçer?
- 9 Baldırda kasılma neden olur?
- 10 Ani bacak ağrısı neden olur?
- 11 Baldır tam olarak neresi?
- 12 Kalça ağrısına ne iyi gelir?
- 13 Kireçlenme için hangi bölüme gidilmeli?
- 14 Yürüme zorluğu hangi doktora gidilir?
- 15 Kramplar için hangi doktora gidilir?
Bacak ağrısından hangi bölüme gidilir?
Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.
Ayak baldır ağrısına ne iyi gelir?
1 çay kaşığı zerdeçal ile 1.5 çay kaşığı susam yağını karıştırıp ağrının hissedildiği bölgeye sürdüğünüzde baldırda yaşanan ağrıyı yok edebilirsiniz. Bu karışımı baldıra düzenli olarak uygulamanız ve her uygulamada 20 dakika beklemeniz önerilmektedir.
Sol baldır ağrısı neden olur?
– Koşu, basketbol, voleybol, futbol, uzun zıplama gibi sporlarda, baldır kaslarının ani kasılması ve esnemesi şiddetli baldır ağrısına neden olur. – Romatizma, damar rahatsızlıkları, kas gerilemesi, soğuk algınlığı, MS hastalığı, kan dolaşımı gibi rahatsızlıklar da baldır ağrısına neden olur.
Uyluk ağrısı için hangi doktora gidilir?
Bacak ağrılarına ilişkin; kalp damar cerrahı, nöroloji uzmanı, genel dahiliye uzmanı ya da ortopedi uzmanı bilgi sahibidir. Bu doktorlardan randevu alabilir ve görünebilirsiniz. Bacak ağrısı belirtilerine göre, gidilecek ve randevu alınacak bölüm doktoru da; yine bu açıdan değerlendirilmelidir.
Bacak ağrısı için hangi bölümden randevu alınır?
Diz ağrılarında gidilmesi gereken bölüm çoğunlukla fizik tedavi ve rehabilitasyondur. Aslında çoğu kişi diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurması gerektiğini düşünür fakat ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına başvurmak daha doğrudur.
Bacaktaki damara hangi doktor bakar?
Varisle ilgili herhangi bir sorunu olan kişiler hastanelerin kalp damar cerrahisi bölümüne başvurmaları gerekmektedir.
Bacak ağrısına ne iyi gelir evde çözüm?
Bacak ağrısına iyi gelen besinlerden olan yumurta, süt ve kırmızı et tüketimi de arttırılmalıdır. Bu şekilde eklem ağrıları en aza iner. Ağrıları hissettiğiniz anda birkaç adet buz küpünü veya bir adet buz aküsünü havluya sarın. Bacağınızda ağrı hissedilen yere masaj yaparak 15 dakika uygulayın.
Sağ kalçadan bacağa vuran ağrı nasıl geçer?
Ekleme ilişkin sorunlardan kaynaklı olarak hissedilen ağrılar bazı durumlarda kasık, dizler veya üst bacaklara da yansıyabilir. Bazı durumlarda ise diz veya bel bölgesinde var olan sorunlardan kaynaklı olarak kalçada ağrı hissedilmesi de söz konusu olabilmektedir.
Baldırda kasılma neden olur?
Bacaktaki kas dokusunun zarar görmesi, baskıya maruz kalması yahut darbe görmesi sonucunda baldır kasılması ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle bacak kas dokusu ani darbe ve incinmelerden mümkün olduğunca korunmalıdır. Baldır kasılmasının en sık görüldüğü kişiler, spor aktivitelerinde bulunan kişilerdir.
Ani bacak ağrısı neden olur?
Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.
Baldır tam olarak neresi?
Baldır bacağın diz ile topuk arasındaki bölümüne verilen ad. Özellikle baldır kasları, diz bağlarının desteklenmesi açısından çok önemlidir ve dizin darbelere karşı korunması için baldır kaslarının kuvvetlendirilmesi gerekmektedir.
Kalça ağrısına ne iyi gelir?
Kalça ağrısının bulunduğu bölgeye buz kompresi uygulamak ağrıyı durdurmada etkili olabilir. 2-3 saatte bir 10-15 dakikalık buz uygulaması ağrıyı hafifletebilir. Ağrının olduğu bölgeye masaj yapılması da oldukça etkilidir. Eller yardımıyla dizden başlayarak kalçaya doğru yapılan masaj kasların rahatlamasını sağlar.
Kireçlenme için hangi bölüme gidilmeli?
Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.
Yürüme zorluğu hangi doktora gidilir?
Yürüme zorluğu çekenlerin Ortopedi ve travmatoloji bölümünden randevu alarak doktora görünmeleri gerekir.
Kramplar için hangi doktora gidilir?
Böyle durumda bir nöroloji uzmanına mutlaka başvurmak gereklidir. Bu şekilde sık bacak kramplarına, diabetik nöropati, böbrek hastalığına bağlı nöropati, tiroid hastalıkları, kalsiyum düşüklüğü, motor nöron hastalığı gibi durumlarda rastlanabildiğinden inatçı krampları bir alarm işareti olarak almalıyız.